Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır?

Karadeniz ve Çingit'te dil özellikleri, deyimler, kelimeler, alışkanlıklar.
# note : you may change( 600px) to whatever you want
Cevapla
iskenaf
Mesajlar: 119
Kayıt: 12 Nis 2006 02:47
Konum: Ayvalık
İletişim:

Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır?

Mesaj gönderen iskenaf » 15 Nis 2006 21:18

MALZEMELER:

2 demet karalahana
1 su bardağı barbunya
2 kaşık mısır unu
2 çorba kaşığı mısır yarması
300 gr kemikli et
Bir miktar tereyağı
Bir miktar sıvı yağ
1 tatlı kaşığı Kırmızı biber
1 tatlı kaşığı acı pul biber
Kararınca tuz.


YAPILIŞI:

Barbunyayı bir gece önceden ıslatın, lahanaları temizleyip, çok ince bir şekilde doğrayın. (Mümkünse robot ile)

Barbunyayı 10 dakika haşlayıp, renkli suyunu dökün sonra lahanayı 5 dakika haşlayıp kaynayan suyunu dökün daha sonra lahananın üzerine barbunyayı, mısır ununu, mısır yarmasını, kemikli eti koyup üzerine de bir miktar su ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. 35-40 dakika kaynatın.

Kayandıktan sonra tereyağı sıvı yağla birlikte bir tavada iyice kızartın.
Sonra üzerine bir tatlı kaşığı pul biberi, bir tatlı kaşığı toz kırmızı biberi ekleyip lahana çorbasının üzerine dökün.

Yağı çorbanın üzerine döktükten sonra çorbayı 5 dakika daha kaynatın.

Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Acı sevenler için biber miktarı çoğaltılabilir.

38 yıldır karadenizliyim eşimden daha iyi karalahana çorbası yapan kimse tanımadım:lol: :lol: :lol: :lol:

Cevapla