Mıhlama Nasıl Yapılır?

Karadeniz ve Çingit'te dil özellikleri, deyimler, kelimeler, alışkanlıklar.
Cevapla
Ümit Ferahzade
Mesajlar: 119
Kayıt: 12 Nis 2006 02:47
Konum: Ayvalık
İletişim:

Mıhlama Nasıl Yapılır?

Mesaj gönderen Ümit Ferahzade »

4 KİŞİLİK MALZEME

İki çorba kaşığı tereyağı
Yarım çorba kaşığı mısır unu
Yaklaşık 200 gr peynir (bölgede yapılan bir çeşit kaşar ya da Kars çeçil peyniri.)
Bir su bardağının tamamından iki parmak eksik, su miktarı.

YAPILIŞI:

Tereyağı tavada eritilir, erimiş tereyağına mısırunu katılır ve mısırunu altın sarısı rengini alana kadar kavrulur. Daha sonra sıcak suda yıkanan peynir tavaya konur, üzerine su ilave edilir. Kısık ateşte peynir eriyip tavanın dibine hafifçe tutana kadar arada bir karıştırılarak kaynatılır.

Afiyet olsun.
En son Ümit Ferahzade tarafından 07 Eki 2006 14:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

muchki
Mesajlar: 16
Kayıt: 12 Nis 2006 18:11
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen muchki »

muhlama olarak düzeltmek istiyorum

Ümit Ferahzade
Mesajlar: 119
Kayıt: 12 Nis 2006 02:47
Konum: Ayvalık
İletişim:

Mesaj gönderen Ümit Ferahzade »

Ben de öyle biliyordum. Hatta önce muhlama diye açtım konuyu ama daha sonra bu kelimenin orjinalinin mıhlama olduğunu öğrendim.

Mesut Yılmaz'ın popüler olduğu günlerde, ''Bir Karadenizli olarak nelerden hoşlanırsınız? sorusuna ''Yöre halkının muhlama dediği ancak sanırım buğulama olan yemekten hoşlanırım.'' demişti.

O günlerden kalma bir buğulama sözünü de duydum ancak sanırım ilgisi yoktur.

hospunli

Mesaj gönderen hospunli »

Tarif te yanliş zaten kusura bakmayın ama )
o muğlama 4 kişiye yetmez millet aç kalur bu 1
1 tağta kaşuğilen tereyaği
3 tatli kaşiği buğday unu
300 gr eski peynir hafif kurtlanmaya başlamiş yeyle cinsinden olen peynir olacak ama
biyaz da su
yapilişi aynen devam :roll: :roll: :roll: :roll:

Cevapla